18/11/2015

Lezing - 22/11/2015 : De leefwereld van Djehoetihotep

Zondag 22 november 2015, om 10u30, in het Auditorium van het Jubelparkmuseum

 Dimanche 22 novembre 2015 à 10h30 dans l’auditorium du Musée du Cinquantenaire

 

De leefwereld van Djehoetihotep

 

Door Harco Willems

KULeuven

 

Kernstuk in de tentoonstelling 'Djehoetihotep.

100 jaar opgravingen in Egypte' is de reconstructie van het graf van Djehoetihotep in Dayr al-Barsha, dat uit de negentiende eeuw voor Christus dateert.

 

tombe.jpg

Maar wie was Djehoetihotep eigenlijk? Wat was zijn functie? Waar woonde hij? Wat was zijn maatschappelijke context? En wat was eigenlijk de functie van het kolosbeeld dat in zijn graf is afgebeeld, en waarom de gouverneur vooral bekend is?

 

 

sarcophage.jpg

 

 

 

 

Professor Harco Willems bespreekt deze thema's aan de hand van de nieuwste archeologische resultaten van de opgravingen van de KU Leuven in Dayr al-Barsha.

 

 

Lezing georganiseerd in samenwerking met de « Educatieve en culturele dienst » van de K.M.K.G.
Auditorium van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Jubelpark 10, 1000 Brussel

Conférence organisée en collaboration avec le "Educatieve en culturele dienst" des M.R.A.H. 
Auditorium des Musées Royaux d'Art et d'Histoire, 10 parc du Cinquantenaire à 1000 Bruxelles

 

 

 

06/11/2015

Visites guidées de l’exposition « Sarcophagi » aux MRAH

En exclusivité pour nos membres, nous proposons le 28 novembre 2015 à 10h30 deux visites parallèles de l’exposition « Sarcophagi. Sous les étoiles de Nout ».

 

 

momie1.JPG

L’une sera guidée en français par Monsieur Luc Delvaux, conservateur des collections Egypte dynastique et gréco-romaine des Musées royaux d’Art et d’Histoire et commissaire de l’exposition.

 

Madame Ann Calluy, égyptologue responsable des contacts avec la presse néerlandophone, nous a fait le plaisir d’accepter de guider l’autre en néerlandais.

 

 

Le prix de la visite, d’un montant de 20 €, vous offre également l’accès aux collections permanentes et à l’exposition « Djehoutyhotep - 100 ans de fouilles en Egypte ».

 

Le nombre total de participants pour chaque groupe est de 15 personnes. Il est donc important de nous contacter rapidement ; les inscriptions seront prises en compte par ordre chronologique de leur réception.

 

Les informations bancaires vous permettant d’effectuer le payement vous seront envoyées en même temps que la confirmation de votre réservation.

Rondleidingen tentoonstelling “Sarcophagi” in de KMKG

Speciaal voor onze leden organiseren wij op 28 november 2015, om 10u30, twee parallelle rondleidingen in de tentoonstelling “Sarcophagi. Onder de sterren van Noet”:

momie2.JPG

- de eerste wordt geleid door de heer Luc Delvaux, conservator van de verzamelingen Dynastisch en Grieks-Romeins Egypte van de Koninklijke Musea voor Kunst en Ge­schie­de­nis en curator van de tentoonstelling;

- de tweede wordt in het Nederlands verzorgd door mevrouw Ann Calluy, egyptologe, verantwoordelijk voor de contacten met de Nederlandstalige pers. 

 

In de prijs (20 €) is ook de toegang tot de vaste collecties van de KMKG en tot de tentoonstelling “Djehoetihotep – 100 jaar opgravingen in Egypte” begrepen.

 

Per groep is het totale aantal deelnemers beperkt tot 15 personen. Als u geïnteresseerd bent, wordt u dan ook aangeraden zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen. De inschrijvingen zullen behandeld worden in chronologische volgorde van ontvangst!

 

Na ontvangst van uw preregistratie zullen wij u een bevestiging en instructies in verband met de betaling toezenden.